Congres 10 jaar Centrum Fietsdiefstal

Centrum Fietsdiefstal bestaat 10 jaar: tijd om samen kort terug te blikken en vooruit te kijken naar de toekomst. Welke uitdagingen staan ons te wachten en welke oplossingen kunnen we daar samen voor bedenken? Daarom nodigen wij u van harte uit voor een congres op maandag 8 oktober 2018 in het BOVAG-huis in Bunnik. Meld u snel aan, want vol=vol!

10 jaar in de hoogste versnelling

De afgelopen 10 jaar hebben we samen mooie resultaten geboekt. Het aantal gestolen fietsen is gedaald van 800.000 naar 500.000. Tegelijkertijd is de aangiftebereidheid gestegen van 20% naar 25%. De gezamenlijke aanpak werpt dus vruchten af. Plannen zijn omgezet in daden. Een Nationaal Fietsdiefstal register, unieke framenummers, de oprichting van AFAC’s, de inzet van lokfietsen en een landelijk preventieteam: allemaal projecten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de behaalde successen.

Nieuwe uitdagingen

Ook voor de toekomst liggen er nog voldoende uitdagingen. Hoe kunnen we het aangifteproces versnellen en de aangiftebereidheid verder vergroten? Welke rol kunnen BOA’s spelen en wat betekent bijvoorbeeld de opkomst van de connected bike voor diefstalpreventie? Vraagstukken die we samen moeten en kunnen oplossen, want het tegengaan van fietsdiefstal is in het belang van iedereen: van de fietsende consument, de branche, de politie, het OM, de ministeries, gemeenten, de RDW en verzekeraars.