Preventieteam Centrum Fietsdiefstal

Het preventieteam van het Centrum Fietsdiefstal informeert bewoners over preventie van fietsdiefstal en ondersteunt lokale fietsgraveeracties.

Voorlichting

Het team beschikt over promotiemiddelen, zoals folders, registratiekaarten, fietshangers. Dit foldermateriaal is ontwikkeld door het Centrum Fietsdiefstal. Het is mogelijk om deze folders aan te passen met het plaatsen van het logo van de politie of de gemeente waar de actie plaatsvindt. Het gebruik van eigen (lokaal) promotiemateriaal en/of folders is uiteraard ook mogelijk.

Het team heeft een aantal frames voorzien van de nieuwste anti-diefstalproducten. Tevens neemt het team een laptop mee. Hierop kunnen de medewerkers belangstellenden laten zien welke websites interessant zijn om fietsdiefstal te bestrijden. Een voorbeeld is de site van de stichting ART over de kwaliteit van de sloten. Ook is er de mogelijkheid de eigen fiets na te trekken bij het RDW-register.

Graveren

Voor het graveren wordt om legitimatie gevraagd. Ook wordt de fiets op diefstal gecontroleerd bij de RDW en wordt nagegaan of deze kan worden gegraveerd. Na het graveren wordt over de gravure een sticker aangebracht met het nummer in schrift en als barcode. De eigenaar krijgt tenslotte ook een registratiekaartje met gegevens van de fiets mee.

Samenstelling teams

Het team bestaat uit 4 personen. In overleg kunnen meer personen worden ingezet. Er is altijd een begeleider aanwezig. Behalve het team is er bij een actie meestal ook een medewerker van de politie aanwezig. Het team is maximaal 6 uur inzetbaar. Ook het graveerteam bestaat uit 4 personen. In overleg kunnen meer personen worden ingezet. Bij het team moet minimaal 1 persoon van de politie aanwezig zijn. Blijkt dat er bij het controleren van de fietsen voor het graveren een diefstalvermelding op de fiets zit, dan wordt dit door de lokale politieagent opgepakt.

Het preventieteam van Centrum Fietsdiefstal heeft geen acties gepland

Preventieteam inhuren?

Het preventieteam inhuren kost € 795. Belangstelling? Zet dan een promotie- of graveerteam in via info(at)centrumfietsdiefstal.nl.