Nieuws

Hogere premies en strengere eisen bij verzekering elektrische fietsen

24 mei 2024

E-bikebezitters moeten dieper in de buidel gaan tasten om hun tweewieler te verzekeren. Verzekeraars scherpen de voorwaarden aan en verhogen hun premies.

Lees meer >

NS start proef om fietsenstallingen beter te beveiligen

29 april 2024

Op station Roosendaal worden deze zomer de toegangspoortjes verbreed en verhoogd. Het is een proef van de NS om deze onbewaakte fietsenstalling beter te beveiligen tegen fietsendieven. Hoeveel fietsen er worden gestolen uit de fietsenstallingen van de NS is niet bekend. Wel is duidelijk dat het om behoorlijke aantallen gaat. Zo worden alleen al op station Arnhem tientallen fietsen per maand gestolen. Dit bleek uit onderzoek van dagblad De Gelderlander.

Gemunt op dure e-bikes

NS onderneemt daarom actie. "Fietsendiefstal is helaas een actueel probleem in onze stallingen”, vertelt woordvoerster Anne van der Wel tegen BN De Stem. De dieven hebben het vooral gemunt op dure e-bikes. "We zien dat de waarde van e-bikes de afgelopen jaren flink is gestegen. Sommigen hebben inmiddels de waarde van een tweedehands auto.”

Vooral de bijna 60 bewaakte stallingen zonder personeel blijken diefstalgevoelig. Deze ‘zelfservice stallingen’ zijn ommuurd en beschikken over toegangspoortjes die met de…

Lees meer >

Geef weesfietsen een nieuwe toekomst

16 april 2024

Een weesfiets is een fiets die onbewaakt gestald staat en waar de eigenaar geruime tijd niet (of nooit) meer naar omkijkt. De gemeente Aalten verkoopt deze fietsen niet meer aan een opkoper, maar schenkt honderden zogenoemde weesfietsen aan de stichting Benefiets in Winterswijk.

Lees meer >

Kiwa: Fiets gestolen tijdens praktijktest keurmerk fietsbeveiliging

8 april 2024

Tijdens een praktijktest voor het keurmerk voor elektronische beveiliging voor tweewielers kreeg Kiwa SCM onlangs hulp vanuit onverwachte hoek, van een échte fietsendief!

Lees meer >

Camera’s station Barendrecht brengen fietsdiefstal in beeld

12 maart 2024

Het nieuwe camerasysteem bij het NS Station in Barendrecht speelt een positieve rol in het tegengaan van fietsdiefstal. De geavanceerde camera's zorgen voor scherpe en duidelijke beelden, waardoor misdrijven in het bereik van de camera's goed vastgelegd kunnen worden. De politie kon zo al meerdere daders arresteren.

Lees meer >

Ruim 900.000 Nederlanders krijgen te maken met fietsdiefstal

4 maart 2024

STAAT-E-LEKKER? Onder dat motto start vandaag een landelijke campagne tegen e-bike diefstal.

Lees meer >

Samenwerking Fris Nederland en Laka in strijd tegen fietsdiefstal

27 februari 2024

Fietsverzekeraar Laka en fietsopsporingsexpert Fris Nederland bundelen hun krachten om fietsdiefstal tegen te gaan. Hun samenwerking combineert de uitgebreide fietsverzekering van Laka met de op maat gemaakte track & trace-technologie van Fris Nederland.

Lees meer >

Nieuw: Keurmerk Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers

20 december 2023

Voertuigbeveiligingsspecialist Kiwa SCM heeft deze maand het keurmerk ‘Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers’, gelanceerd. Het keurmerk is gericht op de onafhankelijke certificering van track & trace-systemen voor e-bikes.

Lees meer >

Streng fietsbeleid werpt vruchten af in Apeldoorn

16 november 2023

De gemeente Apeldoorn voert sinds de zomer een streng beleid in de binnenstad tegen fout geparkeerde fietsen en fietsen in voetgangersgebied.

Lees meer >

Vaker onderdelen van e-bikes gestolen

9 november 2023

In de afgelopen negen maanden noteerde de politie ruim 21.000 diefstallen uit voertuigen, waarbij personenauto's niet zijn meegerekend. Het gaat dan om onderdelen van bijvoorbeeld e-bikes, scooters en uit bedrijfswagens. Dat zijn een kwart meer diefstallen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het ANP op basis van politiecijfers.

Lees meer >