Nieuws

Camera’s station Barendrecht brengen fietsdiefstal in beeld

12 maart 2024

Het nieuwe camerasysteem bij het NS Station in Barendrecht speelt een positieve rol in het tegengaan van fietsdiefstal. De geavanceerde camera's zorgen voor scherpe en duidelijke beelden, waardoor misdrijven in het bereik van de camera's goed vastgelegd kunnen worden. De politie kon zo al meerdere daders arresteren.

Lees meer >

Ruim 900.000 Nederlanders krijgen te maken met fietsdiefstal

4 maart 2024

STAAT-E-LEKKER? Onder dat motto start vandaag een landelijke campagne tegen e-bike diefstal.

Lees meer >

Samenwerking Fris Nederland en Laka in strijd tegen fietsdiefstal

27 februari 2024

Fietsverzekeraar Laka en fietsopsporingsexpert Fris Nederland bundelen hun krachten om fietsdiefstal tegen te gaan. Hun samenwerking combineert de uitgebreide fietsverzekering van Laka met de op maat gemaakte track & trace-technologie van Fris Nederland.

Lees meer >

Nieuw: Keurmerk Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers

20 december 2023

Voertuigbeveiligingsspecialist Kiwa SCM heeft deze maand het keurmerk ‘Elektronische Beveiligingssystemen voor Tweewielers’, gelanceerd. Het keurmerk is gericht op de onafhankelijke certificering van track & trace-systemen voor e-bikes.

Lees meer >

Streng fietsbeleid werpt vruchten af in Apeldoorn

16 november 2023

De gemeente Apeldoorn voert sinds de zomer een streng beleid in de binnenstad tegen fout geparkeerde fietsen en fietsen in voetgangersgebied.

Lees meer >

Vaker onderdelen van e-bikes gestolen

9 november 2023

In de afgelopen negen maanden noteerde de politie ruim 21.000 diefstallen uit voertuigen, waarbij personenauto's niet zijn meegerekend. Het gaat dan om onderdelen van bijvoorbeeld e-bikes, scooters en uit bedrijfswagens. Dat zijn een kwart meer diefstallen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het ANP op basis van politiecijfers.

Lees meer >

Burgemeester Utrechtse Heuvelrug enthousiast over anti-fietsendiefstal project

12 oktober 2023

Uitvinder Thijs Schumacher zoekt 20.000 vrijwilligers om zijn uitvinding de FRAME-ID gratis te testen. Met dit niet verwijderbare scan-and-trace systeem wil hij alle fietsen inwendig voorzien van een scanbaar framenummer.

Lees meer >

Rogier Eenkhoorn nieuwe projectmanager aanpak fietsdiefstal

4 oktober 2023

Rogier Eenkhoorn van Impact23 start twee dagen per week als projectmanager voor Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

Lees meer >

Met welke sloten kun je je fatbike het beste beschermen tegen fietsendieven?

11 september 2023

Fatbikes blijven enorm populair onder consumenten, ondanks dat dieven hun vizier er ook op hebben gericht. Bij de aanschaf van zo’n tweewieler is de koper wel geïnteresseerder hoe die de fatbike het beste kan beschermen, nu verzekeren steeds lastiger wordt.

Lees meer >

ANWB stopt met verzekering fatbikes door hoge diefstalcijfers

29 augustus 2023

Vanaf 6 september is het niet meer mogelijk om je fatbike te verzekeren via de ANWB. De organisatie stopt met de verzekering vanwege 'extreem hoge diefstalcijfers'.

Lees meer >