Nieuws

Met welke sloten kun je je fatbike het beste beschermen tegen fietsendieven?

11 september 2023

Fatbikes blijven enorm populair onder consumenten, ondanks dat dieven hun vizier er ook op hebben gericht. Bij de aanschaf van zo’n tweewieler is de koper wel geïnteresseerder hoe die de fatbike het beste kan beschermen, nu verzekeren steeds lastiger wordt.

Lees meer >

ANWB stopt met verzekering fatbikes door hoge diefstalcijfers

29 augustus 2023

Vanaf 6 september is het niet meer mogelijk om je fatbike te verzekeren via de ANWB. De organisatie stopt met de verzekering vanwege 'extreem hoge diefstalcijfers'.

Lees meer >

Alle maatregelen ten spijt, meer studenten stallen fietsen verkeerd tijdens introductie

28 augustus 2023

Ondanks extra maatregelen en zelfs een verloting onder studenten die hun fiets in een stalling zetten, is het aantal fietsen dat verkeerd geparkeerd stond in Nijmegen tijdens de introductie flink toegenomen.

Lees meer >

Criminelen worden steeds handiger bij diefstal e-bikes

24 augustus 2023

De politie ziet een forse stijging in het aantal meldingen van gestolen elektrische fietsen. In de eerste helft van 2023 was er een toename van 20 procent.

Lees meer >

Iedere maand verdwijnen duizenden gestolen e-bikes naar Oost-Europa

21 augustus 2023

Het aantal gestolen e-bikes neemt enorm toe. In de eerst 6 maanden van dit jaar zijn er al 48.000 aangiftes gedaan. Dat meldt de Telegraaf.

Lees meer >

Lik-op-stuk bij verwijderen verkeerd gestalde fietsen in Maastricht

14 augustus 2023

Handhavers zijn begonnen met het ruimen van verkeerd gestalde fietsen in diverse straten in Maastricht. Dit gaat volgens lik-op-stuk en deze actie duurt enkele weken.

Lees meer >

Fietsendieven slaan vaker toe in Nederland

19 juni 2023

In mei zijn er veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen dan dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de politie. Werden vorig jaar in deze maand 7.977 tweewielers ontvreemd, dit jaar zijn dat 8.667. Sowieso zijn de eerste vijf maanden van dit jaar veel meer (brom- en snor-) fietsen gestolen.

Lees meer >

Sluit je fiets af met een dubbel slot

23 mei 2023

Het fietsseizoen is begonnen. Met dit mooie weer trekken weer veel inwoners en recreanten erop uit met de fiets. Een goed moment voor gemeenten om inwoners en bezoekers erop te wijzen dat ze hun fiets goed moeten afsluiten.

Lees meer >

Toename fietsdiefstallen leidt tot wijzigingen in ENRA Fietsverzekering

6 april 2023

Nog nooit werden er zo veel fietsen gestolen als in het afgelopen jaar. Voor ENRA aanleiding om hun Fietsverzekering iets aan te passen. Raymond Lussenburg, commercieel manager ENRA, vertelt op Bovemij.nl wat er per 1 april is veranderd. “Rijwielhandelaren reageren tot nu toe heel begripvol.”

Lees meer >

Apple AirTag leidt Haagse politie naar fietsendieven

3 april 2023

De politie Den Haag heeft 3 mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. De politie kwam het viertal op het spoor door het signaal van een AirTag, een track-and-tracesysteem van het merk Apple.

Lees meer >