Nieuws

S.A.F.E. wil meer betrokkenheid politie bij bestrijden fietsendiefstal

29 augustus 2022

Hoewel het aantal slachtoffers van fietsdiefstal in Nederland de afgelopen 2 jaar flink toenam, is er bij de politie structureel te weinig inzet om deze misdrijven op te lossen. Dat stelt Guus Wesselink, voorzitter van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

Lees meer >

Opvallend label voor fietsen die niet op slot staan in Brabantse Cranendonck

12 augustus 2022

Met een opvallende actie wil de gemeente Cranendonck fietseigenaren waarschuwen tegen fietsdiefstal.

Lees meer >

Help mee om fietsdiefstal terug te dringen

21 juni 2022

Fietsdiefstal is een vervelend bijverschijnsel van de grote aantallen – steeds duurdere – fietsen die in ons land in omloop zijn. Dat is de reden dat de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) aan Bureau Beke uit Arnhem een tweede keer heeft gevraagd om een onderzoek naar de aard van fietsdiefstal in Nederland uit te voeren.

Lees meer >

Dynamo Retail Group nieuwe deelnemer S.A.F.E.

20 juni 2022

Dynamo Retail Group is als nieuwe deelnemer toegetreden tot de Raad van Advies van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

Lees meer >

Meer fietsen gestolen in Zeeland

8 juni 2022

De politie in Zeeland ziet de laatste maanden steeds meer diefstallen van fietsen. Sinds 1 januari 2022 werd 309 keer aangifte gedaan. Omdat de zomerperiode nu aanbreekt en veel mensen op de (elektrische) fiets de provincie Zeeland gaan verkennen, verwacht de politie dat het aantal aangiftes verder zal stijgen.

Lees meer >

Elektrische fiets populair bij gebruiker én dief

3 juni 2022

De afgelopen jaren is er een toename in het aantal gestolen e-bikes te zien. Zo hebben Nederlanders vorig jaar ook weer meer aangifte gedaan bij de politie omdat hun elektrische fiets is gestolen. Dat stelt de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.) op basis van politiecijfers.

Lees meer >

Fietsaccu’s in trek bij fietsendieven

21 april 2022

De laatste tijd is er een golf aan diefstal van fietsaccu’s in Amersfoort en omgeving. Blijkbaar is het voor dieven een koud kunstje om de accu van de e-bike los te koppelen. Inmiddels zijn er tientallen meldingen bij de politie gedaan.

Lees meer >

Weinig fietseigenaren gebruiken 2 sloten

11 april 2022

Veel Nederlanders gebruiken geen tweede slot om hun fiets, snorfiets, e-bike, scooter, brommer of motor te beschermen tegen diefstal. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van RAI Vereniging en het onafhankelijk ART Keurmerk.

Lees meer >

Veiligheidsmonitor: Fiets- en e-bikediefstallen in 2021 enorm gestegen

4 april 2022

Het aantal slachtoffers van fiets- en e-bikediefstal is in 2 jaar tijd gestegen met 150.000. Dat melden S.A.F.E. en Bureau Beke op basis van de Veiligheidsmonitor 2021.

Lees meer >

Politie en S.A.F.E. organiseren actiedag tegen fietsdiefstal in Gorinchem

24 maart 2022

In de eerste 2 maanden van dit jaar werden in Gorinchem meer fietsen, snorfietsen en brommers gestolen dan in 2021. Reden voor de politie om samen met Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal een actiedag te organiseren op zaterdag 26 maart, om fietsdiefstal te voorkomen.

Lees meer >