Nieuws

Weinig fietseigenaren gebruiken 2 sloten

11 april 2022

Veel Nederlanders gebruiken geen tweede slot om hun fiets, snorfiets, e-bike, scooter, brommer of motor te beschermen tegen diefstal. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van RAI Vereniging en het onafhankelijk ART Keurmerk.

Lees meer >

Veiligheidsmonitor: Fiets- en e-bikediefstallen in 2021 enorm gestegen

4 april 2022

Het aantal slachtoffers van fiets- en e-bikediefstal is in 2 jaar tijd gestegen met 150.000. Dat melden S.A.F.E. en Bureau Beke op basis van de Veiligheidsmonitor 2021.

Lees meer >

Politie en S.A.F.E. organiseren actiedag tegen fietsdiefstal in Gorinchem

24 maart 2022

In de eerste 2 maanden van dit jaar werden in Gorinchem meer fietsen, snorfietsen en brommers gestolen dan in 2021. Reden voor de politie om samen met Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal een actiedag te organiseren op zaterdag 26 maart, om fietsdiefstal te voorkomen.

Lees meer >

Aangehouden fietsendief had slot e-bike binnen paar seconden open

17 maart 2022

Met een speciale loper krijgen fietsendieven sloten binnen enkele seconden open.

Lees meer >

E-bikes toenemende prooi voor fietsendieven

7 februari 2022

Het aantal aangiften van diefstallen van E-bikes is opnieuw fors gestegen. In 2021 werd een toename van 25% genoteerd ten opzicht van 2020. Dat blijkt uit een analyse van de aangiftecijfers van de Nationale Politie door de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

 

Lees meer >

Jongeren in Almelo willen camera’s tegen fietsendiefstal

24 januari 2022

Fietsendiefstal in Almelo voorkomen door camerabewaking. Dit wil de Almelose Jongerenraad om de toenemende fietsendiefstal tegen te gaan. Ze doen een dringende oproep aan het gemeentebestuur voor beveiligingscamera’s op plekken waar veel fietsen worden gestolen, zoals bij station De Riet. Het college van B en W vindt dit echter niet nodig én te duur.

Lees meer >

Gent zet nieuw wapen in tegen fietsdiefstallenplaag: de lokfiets 2.0

10 december 2021

De Gentse politie neemt binnenkort een nieuw type lokfietsen in gebruik om fietsdieven een halt toe te roepen. De fietsen, uitgerust met een zendertje, moeten een halt toe roepen aan de vele fietsdiefstallen in de Belgische stad.

Lees meer >

Samen in actie tegen fietsdiefstal

29 november 2021

In Deurne loopt de diefstal van fietsen, voor elektrische, de spuigaten uit. Daarom komen politie en gemeente in actie. Een paar dagen geleden stond de politie in het centrum met het team van Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (S.A.F.E.).

Lees meer >

Fietsencafés en zelfs een show om aantal fietsdiefstallen in Tilburg de kop in te drukken

22 november 2021

FietsForum Tilburg zette zaterdagmiddag een fietsendief in om aandacht te vragen voor het voorkomen van fietsendiefstal. De dief, een acteur, zette de toeschouwers met zijn ‘fietsendiefstalshow’ aan het denken over hun fiets, en voornamelijk het slot wat daar bij hoort.

Lees meer >

Fietscomputers e-bike doelwit van dieven

2 november 2021

De politie vraagt eigenaren van e-bikes extra alert te zijn. In de omgeving van Didam (Gelderland) worden opvallend veel fietscomputers van e-bikes gestolen, meldt De Gelderlander. Het gaat zeker om tientallen gevallen. Met name fietscomputers van het merk Bosch zijn populair bij de dieven.

Lees meer >