Nieuws

Na piek in diefstal krijgt Almelo eerste bewaakte stalling voor fietsaccu’s

13 december 2022

In november waarschuwde de politie voor diefstal van fietsaccu’s in Almelo. Doordat er zoveel gestolen wordt, nemen de winkeliers nu maatregelen. Almelo krijgt tijdens de kerstmarkt de eerste bewaakte stalling speciaal voor fietsaccu’s.

Lees meer >

Diefstal van e-bikes regelmatig het werk van mobiele bendes

8 december 2022

E-bikes en gps-systemen worden regelmatig gestolen door goed georganiseerde internationale bendes. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Beke en het CCV.

Lees meer >

Merendeel e-bikes in Nederland is verzekerd

28 november 2022

Volgens de E-bike Monitor van Multiscope is meer dan de helft van de elektrische stadsfietsen in Nederland verzekerd (59%). In 2020 was dit nog 50%.

Lees meer >

Doe aangifte van Enschedese fietsendieven

17 november 2022

Een bende fietsdieven uit Enschede reist hele land door om op een slinkse wijze bij ondernemers fietsen te stelen door ze te huren en nooit meer terug te brengen. Retailers die hierdoor al gedupeerd zijn roepen collega’s op uit te kijken en vooral aangifte te doen, als ze ook slachtoffer worden.

Lees meer >

Aandacht voor fietsdiefstal tijdens Bijeenkomst ‘Stop Heling, Stop Misdaad’

2 november 2022

Tijdens de bijeenkomst ‘Stop Heling, Stop Misdaad’ is er aandacht besteed aan alle aspecten van helingbestrijding en aan heling ten grondslag liggende vermogensdelicten. Onderling is er veel lokale kennis gedeeld en gewerkt aan het opbouwen van een netwerk met lokale en landelijke collega’s in de helingbestrijding.

Lees meer >

ANWB Fietsslotentest 2022: Wat is het beste fietsslot?

26 oktober 2022

De ANWB publiceerde onlangs haar fietsslotentest 2022. Ze testten daarvoor 20 fietssloten. Wat is het beste fietsslot én welke is het fijnst voor dagelijks gebruik?

Lees meer >

S.A.F.E. luidt de noodklok: 'Vorig jaar bijna driekwart miljoen fiets- en e-bikes gestolen'

3 oktober 2022

Het beeld rondom fiets- en e-bikediefstallen is nog slechter dan S.A.F.E. in het voorjaar van 2022 meldde. Toen gaven ze al aan dat er sprake was van 550.000 slachtoffers, maar uit de meest recente update van de Veiligheidsmonitor blijkt dat per slachtoffer soms meerdere fietsen gestolen werden.

Lees meer >

Politie Hoofddorp krijgt opsporing e-bikedieven niet onder controle

30 september 2022

De politie in Hoofddorp krijgt geen grip op de diefstal van elektrische fietsen in het centrum van de plaats. "We krijgen dat maar niet onder controle en daar baal ik van."

Lees meer >

Actie tegen fietsdiefstal bij Nijmeegse station Dukenburg

16 september 2022

Het aantal fietsdiefstallen in de omgeving van station Dukenburg in Nijmegen neemt toe. Dit blijkt uit veiligheidscijfers, maar ook uit reacties van burgers die slachtoffer zijn van fietsdiefstal.

Lees meer >

Fietsendragers in trek bij dieven

12 september 2022

Fietsendragers zijn roofgoed. Vooral op de Veluwe hebben dieven het hierop voorzien. In omgeving van Harderwijk, Ermelo en Putten zijn de afgelopen tijd al 8 gestolen.

Lees meer >