Nieuws

Edese themamiddag Voorkom Fietsdiefstal

23 september 2013

De gemeente Ede houdt morgen samen met de politie een themamiddag ‘Voorkom Fietsdiefstal’ op station Ede-Wageningen. Van 13.00 tot 19.00 uur geven medewerkers van het Centrum Fietsdiefstal samen met de Service & Preventiemedewerkers van de Valleilijn voorlichting.

Lees meer >

Tiel verwijdert fietswrakken tijdens themamiddag ‘Voorkom Fietsdiefstal’

20 september 2013

De gemeente en de NS gaan op 24 september 2013 fietswrakken verwijderen bij de Tielse stations. Verder organiseert de gemeente samen met de politie op station Tiel de themamiddag ‘Voorkom Fietsdiefstal’, met informatie om fietsdiefstal te voorkomen en een verloting van een goedgekeurd kettingslot.

Lees meer >

Harderwijk start met AFAC-light

13 september 2013

Na de gemeenten Haarlemmermeer, Castricum, Heiloo en Zevenaar heeft ook de gemeente Harderwijk besloten om te gaan werken met de AFAC-light-methodiek. De nieuwe werkwijze is vorige maand van start gegaan.

Lees meer >

Haagse proef met verwijderen weesfietsen

17 juli 2013

Een damesfiets met een kinderzitje dat overwoekerd is door mos. Fietsen zonder ketting of met twee lekke banden. Veel Haagse wijken hebben last van achtergelaten fietsen. In Regentesse-Valkenbos begint de gemeente binnenkort een proef om deze weesfietsen te verwijderen.

Lees meer >

Het succes van de lokfiets

30 mei 2013

‘Wederom diefstal van lokfiets’, ‘Politie heeft weer drie keer beet met lokfiets’, ‘Lokfietsdief op heterdaad betrapt’. Zomaar een greep uit de berichtgeving over fietsdiefstal de afgelopen maand. Bij de aanpak van deze vorm van criminaliteit is de lokfiets inmiddels niet meer weg te denken.

Lees meer >

Graveeractie Fietsdepot Haaglanden

18 april 2013

Het Fietsdepot Haaglanden graveert volgende week gratis unieke framenummers in fietsen. Op verschillende locaties kunnen fietsers hun rijwiel op vertoon van de aankoopbon kosteloos laten graveren. De actie duur van 22 tot en met 26 april.

Lees meer >

Informatiemarkt Stop Fietsdiefstal in Blerick

17 april 2013

De gemeente Venlo en de politie houden vanmiddag bij station Blerick de informatiemarkt Stop Fietsdiefstal. Op deze markt horen fietsers hoe zij hun rijwiel veilig kunnen stallen en hoe zij een gestolen fiets kunnen herkennen.

Lees meer >

Gratis controleren en graveren fietsen bij Nijmeegse stations

9 april 2013

De gemeente Nijmegen houdt op donderdag 11 april voor het centraal station een informatiemarkt 'Aanpak fietsdiefstal'. De gemeente verzorgt de bijeenkomst in samenwerking met het Centrum Fietsdiefstal, de politie en het Platform sociale veiligheid Maaslijn.

Lees meer >

Preventie-actie Hoogezand-Sappemeer

24 maart 2013

Burgemeester Peter de Jonge van Hoogezand-Sappemeer laat op 27 maart in het winkelcentrum de Hooge Meeren zijn fiets controleren op diefstal, het slot en de verlichting. Daarmee geeft hij de aftrap van een publieksvriendelijke actie om de aanpak van fietsdiefstal in zijn gemeente onder de aandacht te brengen.

Lees meer >

Overzicht uitgegeven AFAC-nummers

3 maart 2013

Volgens landelijk beleid graveren de AFAC's, Fietspunten en Fietsdepots fietsen die nog geen uniek framenummer hebben. Het Centrum Fietsdiefstal geeft de nummers hiervoor uit.

Lees meer >