Readers

Er zijn 2 soorten readers op de markt: een voor de vakhandel en een voor professionele opsporingsambtenaren. Beide zijn gekoppeld aan het RDW-register en kunnen zowel chips als barcodes uitlezen.

VIA reader

Deze reader is bedoeld voor de vakhandel. De reader kan gestolen fietsen herkennen en is te gebruiken voor voorraadbeheer. De reader en toont tevens de slot/sleutelcombinatie van een fiets, wat de opgave bij de verzekeraar voor de vakhandelaar vereenvoudigt.

DPC reader

Deze reader is voor de opsporingsprofessional van gemeente en politie. De zware reader is geschikt voor langdurig gebruik op straat. De DPC reader is in pilots uitgeprobeerd en intensief geƫvalueerd door een aantal gemeenten en politiekorpsen.


PVEW

De DPC reader voldoet aan wat omschreven is in het Programma van Eisen en wensen (PVEW). In principe kan iedere reader die voldoet aan het PVEW door opsporingsambtenaren van politie en gemeenten worden ingezet. Het PVEW is daartoe afgestemd met zowel de politie organisatie als met de Stuurgroep Fietsdiefstal.