Preventieteam Centrum Fietsdiefstal

Het preventieteam van het Centrum Fietsdiefstal informeert bewoners over preventie van fietsdiefstal. Gemeenten en politie kunnen dit preventieteam inzetten. Een team bestaat uit 2 personen. In overleg kunnen meer personen worden ingezet. Er is altijd een begeleider aanwezig. Behalve het team is er bij een actie meestal ook een medewerker van de politie aanwezig.

Aanpassen foldermateriaal

Het preventieteam beschikt over diverse promotiemiddelen, zoals folders, registratiekaarten en fietshangers. Dit foldermateriaal is ontwikkeld door het Centrum Fietsdiefstal. Het is mogelijk om deze folders aan te passen met het logo van de politie of van de gemeente. Het gebruik van eigen promotiemateriaal en/of folders kan uiteraard ook.

Moderne anti-diefstalproducten

Ook werkt het team over de nieuwste anti-diefstalproducten om een goed advies te geven. Welke sloten zijn geschikt? Hoe zien de track & trace oplossingen eruit? Het team heeft een laptop om aan belangstellenden te laten zien welke websites interessant zijn als het gaat om het voorkomen van fietsdiefstal. Bijvoorbeeld de website van stichting ART over de kwaliteit van de sloten. Ook kunnen mensen in het Fietsdiefstalregister van RDW hun eigen fiets natrekken.

Track en trace

Voor het plaatsen van een track & trace (ook wel gps-zender genoemd) zijn er diverse mogelijkheden voor elk type fiets. Meerdere verzekeraars bieden hogere kortingen op een fietsverzekering als de fiets is voorzien van een track & trace oplossing. Blijkt dat bij het controleren van de fietsen voor het plaatsen van een track & trace-zender een diefstalvermelding op de fiets zit, dan pakt de lokale politie dit verder op.

Belangstelling?

Je kunt het preventieteam inhuren voor € 995 (exclusief btw). Op zaterdag, zondag en feestdagen bedragen de kosten € 1.195 (exclusief btw). Dit is inclusief folders, registratiekaarten en fietshangers van Centrum Fietsdiefstal. Het team is maximaal 5 uur inzetbaar per dag. Stuur een mail naar info(at)centrumfietsdiefstal.nl voor meer informatie en/of een afspraak.